شبکه ایثار در نگاهی دیگر
شبکه ایثار در نگاهی دیگر

پیرو همین تفکر و احساس ضرورت بود که شفیق فکه پس از شناسائی راهكارهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ، تبیین و تفسیر عمده ترین موانع اشاعه ی این فرهنگ ، به معرفی اهم راهكارهای عملیاتی جهت فراگیر نمودن این فرهنگ در اینترنت پرداخت و  اکنون بعد از اتمام راه اندازی زیرساخت ها و سایت های مورد نیاز…

 

ایستادگی و پایداری در برابر هجوم دشمن خارجی و قیام های مردمی علیه حکومت های فاسد و ستمگر داخلی از افتخارات ملت های مقاوم و آگاه در طول تاریخ به شمار می آید.

در چند دهه اخیر تاریخ کشورمان، دو اتفاق مهم با فاصله اندکی از یکدیگر به وقوع پیوست یکی وقوع انقلاب اسلامی و دیگری خلق حماسه دفاع مقدس دربرابر جنگ تحمیلی که نظام استکبار جهت خنثی نمودن اثر انقلاب اسلامی ایران و به شکست کشاندن آن توسط صدام ملعون و رژیم بعث عراق به راه انداخت.

مردم دلیر ما در هر دو صحنه پیروز و افتخارآفرین ظاهر شدند و به همین دلیل باید یاد و خاطره این اتفاقهای عظیم را زنده نگاه داریم و ایثارها و جانبازی هایی که نسل جوان دیروز برای دفاع از عقیده و سرزمین خود به نمایش گذاشت، رابرای نسل جدید و نسلهای بعد، شرح دهیم تا همگان بدانند برای حفظ دین و انقلاب و ایران اسلامی، چه تلاش های ارزشمند و بزرگی شده است وچه خون هایی بر زمین ریخته است.

وقوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و رشادت ها و دلیر مردی های مردم انقلابی کشور جمهوری اسلامی ایران نیز حماسه هایی است که در ذهن مردمان قرن حاضر جای گرفته است و باید ارزش های آن به گونه ای هنرمندانه در تاریخ جاودانه شود.

دفاع مقدس تنها یک رویداد نظامی نبود. جنگ تحمیلی که از آن به عنوان دفاع مقدس یاد می شود حاوی ارزش هایی است که دیگران نیز می توانند از آن بهره ببرند. ایستادگی و مقاومت مردم عزیز ما مخصوصا رشادت نوجوانانی کم سن و سال که تنها به عشق رهبر خود و بر مبنای اعتقاد دینی در دفاع مقدس حضور یافتند و بسیاری از آنان عزیزترین هستی خود را نثار نموده و اکنون به الگویی برای جوانان اسلامی تبدیل شده اند.

بنابر این شرح این دلاوری ها و ایثارها باید ثبت شود و گذشته از ثبت این رویدادهای بزرگ در صفحات تاریخ، باید آنچه را که رخ داده است با همه عظمتش و با همه تلخی ها و شیرینی هایش به گونه ها و شیوه های مختلف دیگری ثبت، و جاودانه کرد.

یکی از این شیوه ها، بازگویی و بازآفرینی و تحلیل و بررسی رخدادها و افتخارات تاریخی  سال های دفاع مقدس است. گفتگو و یادآوری رخدادها و افتخارات تاریخی سال های دفاع مقدس ازجایگاه ویژه ای برخوردار است و اهداف دفاع مقدس را تبیین نموده و تأثیر گذاری بالایی دارد.

گفتگو در باره دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت، اقدام و عملی است که با احساس  و شور و هیجان و غرور درهم می آمیزد و به همین دلیل تأثیرگذار و ماندگار است و می تواند واقعیت های دیروز و امروز را به روشنی و با بیانی شیوا و زیبا، به نسلهای بعد منتقل کند.

امروز کسانی که از دفاع مقدس حرف می زنند و به اتفاقات دوران دفاع مقدس می پردازند، همرزمان و همسنگران همان رزمندگان، شهدا و ایثارگرانی هستند که در سنگرهای دفاع از اسلام و ایران اسلحه به دست گرفتند و با دشمن بعثی و تا بن دندان مسلح که از همه گونه حمایت های استعمار گران برخوردار بود جنگیدند و امروز نیز درسنگر باقی مانده اند با این تفاوت که  بجای سلاح، ابزار گفتگو را به دست گرفته اند و با زبان خود هدف مقدس رزمندگان را ترسیم و تبیین می کنند و راه و وظیفه دشوار اما مقدس آنان را به نسل امروز یادآوری نموده و انتقال می دهند و همانطور که حسین گونه راه دفاع از دین را برگزیدند، با پایان گرفتن جنگ مستقیم در جبهه ها، رسالتی زینب گونه را بر دوش می کشند و پیام جبهه ها را منتقل می کنند.

بنابر این توجه ویژه به گفتگو و ثبت هنرمندانه رویداد مهم و تاریخی مقاومت و حماسه دفاع مقدس مردم ایران در برابر تهاجم دشمنان خارجی حرکتی است به سمت آفرینش و این اقدام بستر و زمینه مناسبی را برای جوانان عزیز فراهم می کند و آنان را به سمت و سویی سوق می دهد تا با حماسه ها و دلاوری هایی که نسل گذشته آنان برای حفظ دین و میهن از خود نشان داده است آشنا شوند.

نتیجه اینکه پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه در قالب یك چارچوب مشخص و منسجم پس از تبیین ضرورت و اهداف پژوهش وتشریح مفهوم ایثار و شهادت که برگرفته از همان مطالبات شهدا می باشد به  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت  در فضای مجازی پرداخته است. ما برگرفته از کلام مقام معظم رهبری –  یادآوری ایام جنگ و دفاع مقدس یک ضرورت است – معتقدیم با اتمام جنگ و انقلاب نباید شهداء ، ایثارگران و فداكاری های آنان فراموش شود. نسل جدیدی كه به دنیا می آید با خاطرات آنان روبروست و باید این نسل را با شهداء ، ایثارگران و فرهنگی كه به آن پایبند بودند آشنا كنیم و ارزش و اهمیت كار آنها باید در جامعه بخوبی روشن شود. جامعه ای كه بتواند آرمان شهداء و ایثارگران و جانبازان را بخوبی درك و ترویج نماید ، از كاركردهای مثبت آن كه همانا گسترش معنویت در جامعه ، كاهش فساد و ناهنجاری و به تبع آن شكل گیری یك محیط انسانی سالم و الهی است بهره خواهد برد و هیچ عامل دیگری حتی پول و ثروت هم نخواهد توانست با آن رقابت نماید و تمامی آنها در – فرهنگ ایثار و شهادت – متجلی است كه ازآن می توان به عنوان نگهبان حقیقی برای دژ محكم دین و اسلام نام برد. چرا كه وجود فرهنگ ایثار و شهادت است كه به زندگی انسان ها معنا می دهد وآنها را از رخوت و بیگانگی خارج می نماید و به آنها هویت دینی بخشیده و در مسیر الهی مقاوم و پایدار می سازد و در نهایت رفاه ، آسایش و امنیت را برای تداوم بخشی به زندگی همنوعان در ابعاد گوناگون به ارمغان می آورد.

پیرو همین تفکر و احساس ضرورت بود که شفیق فکه پس از شناسائی راهكارهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ، تبیین و تفسیر عمده ترین موانع اشاعه ی این فرهنگ ، به معرفی اهم راهكارهای عملیاتی جهت فراگیر نمودن این فرهنگ در اینترنت پرداخت و  اکنون بعد از اتمام راه اندازی زیرساخت ها و سایت های مورد نیاز، پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه اقدام به راه اندازی شبکه ایثار – سیستم مدیریت محتوای  ایثار و حماسه و شبکه ملی ایثارگران  انقلاب اسلامی ایران در فضای مجازی نموده و مصمم است در راستای اهداف زیر فعالیت خود را گسترش دهد:

تبلیغ  و ترویج ارزشهای انقلاب و اندیشه‌های حضرت امام خمینی رحمت الله علیه

مطالبات رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای حفظ الله تعالی و تلاش برای رفع دغدغه ها و نگرانی ایشان نسبت به ناکافی بودن انجام ها در این زمینه

معرفی رشادت های ایثارگران در سال های  دفاع مقدس

تبلیغ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت

ارائه محتوای مرتبط با حماسه و ایثار برای پویندگان ، پژوهشگران، آیندگان

شناختن تکنیک ها و روش های دشمن در جنگ نرم

حفظ نظام اسلامی و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران

توانمندی بیشتر انقلاب اسلامی

جذب  بهتر علاقمندان انقلاب اسلامی

پوشش دادن نسل فعلی و  جامعه هدف با آموزش دشمن شناسی

و همچنین در راستای اهداف دیگری مانند(سایر):

تبلیغ و ترویج  اسلام و معارف اسلامی

تبلیغ و ترویج  فرهنگ ،هنر و اندیشه اسلامی ایرانی

ترویج فرهنگ ایثار با مخاطب خانواده و اجتماع

ارائه انواع مشاوره در زمینه دفاع مقدس و ایثار  بر حسب نیاز کاربر

ارائه دهنده سایت باهدف ساماندهی و سازماندهی کاربران فعال فرهنگی  در اینترنت

ایجاد زمینه لازم جهت تکریم و تجلیل از ایثارگر و ترویج و تعمیق فرهنگ ایثار در اینترنت

پیشگیری از آسیب ها و موانع پیشرفت ایثارگر و فرهنگ ایثارگری در اینترنت

سازماندهی وحفظ  هویت ایثارگر در اینترنت

ارتقاء شناخت نسبت به ایثارگر در اینترنت

استفاده از فناوری و ارائه توانمندی های قشر ایثارگر در اینترنت

و …

 

ادامه مطلب


پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه، شبکه ایثار و میثاق، قرارگاه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به منظور زنده نگه داشتن ارزشها و پاسداری از فرهنگ ایثار و شهادت راه اندازی شده است و به هیچ نهاد، گروه و سازمان وابسته نیست و به صورت کاملا مردم نهاد اداره می شود.

 

  • نویسنده : شفیق فکه، شبکه ایثار
  • منبع خبر : ایثارپرس