ضرورت تسریع در تحقق چشم انداز مجتمع پارس جنوبی
ضرورت تسریع در تحقق چشم انداز مجتمع پارس جنوبی

درجلسه مدیریت شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با مدیران بخشهای مختلف مجتمع
در تاریخ ۲۶دی ۱۴۰۰ دکتر سید جواد هاشمی فشارکی گفت :

دو دستاورد عظیم جمهوری اسلامی ایران ساخت مجمتع بزرگ عسلویه و توسعه گاز رسانی به کلیه شهرها ؛ روستاها و صنایع کشور بوده است ، ولی از آنجاکه ۷۱ درصد از انرژی مصرفی کشور به گاز این منطقه وابسته است ، ولی در واقع کوچکترین ضعف و حادثه ای می تواند کشور و جامعه و زندگی مردم را با بحران بزرگی مواجه کند ؛ گرچه تلاشهای زیادی صورت گرفته که جای تقدیر دارد ، لکن کارهای باقیمانده بسیار زیاد است و با توجه به اینکه در چشم انداز شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی آمده است که در افق ۱۴۰۴ بایستی سرامد جهانی باشد ، و در افق چشم انداز ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی امده است که جامعه ایرانی در این افق بایستی مقتدر و امن باشد وحدود چهار سال تا تحقق ان باقی مانده است ؛ لذا بایستی در عین کاهش وابستگی کشور به این منطقه ؛ اقدامات ایمنی ؛ امنیت و پایداری صنایع و زیرساختهای آن تکمیل ، عملیاتی و به نتیجه برسد . وی همچنین مصادیق ذیربط در برنامه های بخش های مختلف مجتمع را که بایستی تکمیل و اصلاح شود را بیان داشته و پیشنهادات لازم را ارایه نمود  .

لازم به یاد آوریست ، منطقه گازی پارس جنوبی حوزه مشترکی است با کشور ساحلی قطر که از سال ۱۳۷۱ به تدریج اقدام به احداث تاسیسات استخراج – پالایش – مایع سازی (LNG ) شد . منابع نفت کشور کوچک قطر در مقایسه جهانی در حد متوسط ارزیابی می شود. ولی از نظر منابع گاز در دنیا رتبه سوم را بعد از روسیه و جمهوری اسلامی ایران داراست. ایران نیز در سال ۱۳۸۰ بهره برداری از این مخزن بزرگ گازی را آغاز کرده و برای بهره برداری از بزرگترین مخزن گازی دنیا که حدود  ۹درصد گاز جهان را در خود ذخیره کرده است، ۲۸ فاز طراحی کرده است .

منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ،در حاشیه خلیج فارس و  به مساحت ۴۶ هزار هکتاری در ساحل استان بوشهر قرار گرفته است که شامل سه منطقه پارس یک (پارس جنوبی )در محدوده  شهرستان عسلویه ، پارس دو ( کنگان) در شهرستان کنگان و پارس سه ( پارس شمالی) شهرستانهای دیر، دشتی،تنگستان و بوشهر ( که در مرحله مکان یابی اولیه قرار دارد ) را در بر می گیرد.

منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) در جنوب شرقی استان بوشهر در حاشیه خلیج فارس در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر و واقع درگستره جغرافیایی شهرستان کنگان قرار دارد و حدود ۱۰۵ کیلومتر از میدان گازی پارس جنوبی که در میان خلیج فارس واقع شده (دنباله حوزه گنبدشمالی قطر) فاصله دارد.

سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ،  بـه نمایندگـی از وزارت نـفت وشـرکت ملی نفت ایـران وظیـفه اداره و راهبری حـوزه عملیاتی پشتیبانی پـارس جنوبی، پـارس کنگان و پـارس شمالی را برعهده دارد؛ فعالیتـهای اصـلی شامل تعریف، تصویب (طراحی، اجراء، بهـره برداری و نگهداری) ایجاد و احداث زیر ساخت های عمومی مانند: راه، راه آهن، بنـدر، فرودگاه، برق، آب و مدیریت و راهبری منطقه جـزء وظایف و مـاموریت های اصلـی آن اسـت.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی(SPGC) به منظوره بهره‌برداری از فازهای توسعه‌ای میدان گازی پارس جنوبی به عنوان یکی از شرکت‌های فرعی ملی گاز ایران در سال ۱۳۷۷ تأسیس گردید. این شرکت مسوولیت بهره‌برداری از تأسیسات خشکی فاز ۱ الی ۱۰ پارس جنوبی ( پالایشگاههای در حال بهره برداری )  ) را عهده‌دار می‌باشد.

شرکت نفت و گاز پارس (POGC) به عنوان یکی از شرکت‌های زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران در اول دیماه ۱۳۷۷ تأسیس گردید. این شرکت مسوولیت توسعه کلیه فازهای میدان گازی پارس جنوبی و توسعه میدان‌های گاز پارس شمالی، گلشن و فردوسی ( قازهای ۱۱ الی ۲۴ ) و همچنین توسعه لایه نفتی پارس جنوبی را در آب‌های خلیج فارس دارا می‌باشد