شهید مهدی باکری ، الگوی مدیریت جهادی شهرداران
شهید مهدی باکری ، الگوی مدیریت جهادی شهرداران

۲۵ اسفندماه سالروز شهادت سردار سرافراز و نام آور شهید مهدی باکری به عنوان روز شهردار نامگذاری شده است که این روز را به شهرداران سراسر کشور تبریک عرض نموده،و ان شالله با تاسی از روحیه جهادی شهید باکری درراستای اهداف انقلاب اسلامی و خدمتگذاری به ملت شریف ایران وتعالی بخشی شهر همواره بکوشند.
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی

زندگی نامه شهید مهدی باکری

کودکی که در خانواده باایمان در سال ۱۳۳۳ در شهر میاندواب چشم به جهان گشود ، مهدی نام نهادند . مهدی خردسال بود که از نعمت مادر محروم شد. او تحصیلات خود را در ارومیه آغاز کرد و از سال آخر دبیرستان هم‌زمان با شهادت برادرش «علی» به دست مأمورین ساواک به فعالیت‌های سیاسی علیه رژیم پرداخت. پس از اخذ دیپلم در رشته مهندسی مکانیک ادامه تحصیل داد .

مهدی همزمان با تحصیل، مبارزات سیاسی خود را علیه رژیم ظلم و استبداد در تبریز گسترش داد و پس از مدتی برادرش حمید را به منظور ارتباط با سایر مبارزان و تهیه اسلحه و مهمات به خارج از کشور فرستاد. پس از اتمام تحصیلات مهدی به سربازی اعزام شد اما به فرمان امام را مبنی بر ترک پادگان‌ها، لبیک گفت و از آن پس زندگی مخفیانه خود را آغاز کرد. ودر مبارزات انقلاب فعالانه شرکت جست .

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و همزمان با تشکیل سپاه پاسداران به عضویت سپاه در آمد و در سازماندهی این نهاد انقلابی نقش مؤثری را ایفا نمود.

باکری مدتی نیز در دادستانی دادگاه انقلاب اسلامی و سپس مسئولیت شهرداری ارومیه را بر عهده گرفت.

با شروع جنگ تحمیلی ازدواج کرده و یک روز بعد از ازدواجش عازم جبهه‌ها شد. باکری در پاک‌سازی منطقه از مزدوران شرق و غرب شبانه روز تلاش می‌کرد و خدمات ارزنده ای را ارائه داد. او در عملیات فتح المبین در منطقه رقابیه به عنوان معاونت تیپ نجف اشرف به مقابله با دشمن از ناحیه چشم مجروح شد و پس از آن نیز در چندین عملیات‌ شرکت کرد .

مهدی باکری پیش ازعملیات بدر به خدمت امام خمینی (ره) رسید و اشک ریزان از ایشان خواست تا برایش دعا کنند که شهادت نصیبش شود ، چند روز بعد ؛ در عملیات بدر در شرق دجله فرماندهی لشگر عاشورا را به عهده داشت که در بیست و پنجم بهمن سال ۱۳۶۳ بر اثر اصابت گلوله به دیدار محبوبش شتافت. پیکر پاک این فرمانده ۳۰ ساله بازنگشت و وجاودانه شد .

وصیت‌نامه شهید مهدی باکری

بسم الله الرحمن الرحیم

یا الله یا محمد (ص) یا علی (ع) یا فاطمه زهرا (س) یا حسن (ع) یا حسین (ع) یا علی (ع) یا محمد (ع) یا جعفر (ع) یا موسی (ع) یا علی (ع) یا محمد (ع) یا علی (ع) یا حسن (ع) یا حجة (عج) و شما ای ولی‌مان یا روح الله و شما ای پیروان صادق امام یا شهیدان.

خدایا چگونه وصیت ‌نامه بنویسم در حالیکه سراپا گناه و معصیت، سراپا تقصیر و نا‌ فرمانی‌ام. گرچه از رحمت و بخشش تو نا امید نیستم ولی ترسم از این است که نیامرزیده از دنیا بروم. می‌ترسم رفتنم خالص نباشد و پذیرفته درگاهت نشوم.

یا رب العفو، خدایا نمیرم در حالیکه از من راضی نباشی. ای وای که سیه‌ روز خواهم بود. خدایا که چقدر دوست داشتنی و پرستیدنی هستی. هیهات که نفهمیدم. خون باید میشد و در رگهایم جریان می‌یافت و سلول‌هایم یا رب یا رب می‌گفت. خدایا قبولم کن. یا اباعبدالله شفاعت.

آه چقدر لذت بخش است انسان آماده باشد برای دیدار ربش، ولی چه کنم تهیدستم، خدایا قبولم کن.

سلام بر روح خدا نجات دهنده ما از منجلاب عصر حاضر. عصر ظلم و ستم عصر کفر و الحاد، عصر مظلومیت اسلام و پیروان واقعی‌اش.

عزیزانم اگر شبانه روز شکرگزار خدا باشیم که نعمت اسلام و امام را به ما عنایت فرموده باز کم است.

آگاه باشیم که سرباز راستین و صادق این نعمت شویم. خطر وسوسه‌های درونی و دنیا فریبی را شناخته و برحذر باشیم که صدق نیت و خلوص در عمل تنها چاره‌ساز ماست. ای عاشقان ابا عبدالله، بایستی شهادت را در آغوش گرفت، گونه‌ها بایستی از حرارت و شوقش سرخ شود و ضربان قلب تندتر بزند. بایستی محتوای فرامین امام را درک و عمل نمائیم تا بلکه قدری از تکلیف خود را در شکرگزاری بجا آورده باشیم.

وصیت به مادرم و خواهران و برادرهایم و فامیل‌هایم که بدانید اسلام تنها راه نجات و سعادت ماست. به یاد خدا باشید و فرامین خدا را عمل کنید. پشتیبان و از ته قلب مقلد امام باشید. اهمیت زیاد به نماز و دعاها و مجالس یاد ابا عبدالله و شهدا بدهید که راه سعادت و توشه آخرت است.

همواره تربیت حسینی و زینبی بیابید و رسالت آنها را رسالت خود بدانید و فرزندان خود را نیز همانگونه تربیت بدهید که سربازانی با ایمان و عاشق شهادت و علمدارانی صالح، وارث حضرت ابوالفضل، برای اسلام ببار آیند.

از همه کسانی که از من رنجیده‌اند و حقی بر گردنم دارند طلب بخشش دارم و امیدوارم خداوند مرا با گناه‌های بسیار بیامرزد.

خدایا مرا پاکیزه بپذیر

مهدی باکری

سخن پایانی

خدمات شهرداران در توسعه شهر ، در ایجاد فضاهای فرهنگی و خدماتی و رفع مشکلات و دگرگون شدن چهره ظاهری شهر و مدرن شدن آن گرچه نیکوست ، لکن شهرداران عزیز بایستی با الگو گیری از سیره شهیدباکری ، اولا نسبت به سالم سازی محیط اداری شهرداری از تتمه مفاسد اهتمام داشته و همچنین محیط کاری از اداب و اخلاق اسلامی برخودار بوده و در امور توسعه زیرساختهای شهری بایستی اصول شهرسازی اسلامی و در احداثات بناها و فضاهای شهری معماری اسلامی را رعایت نمایند ، تا شاهد شهرهای تراز گام دوم انقلاب و تمدن نوین نوین اسلامی باشیم .