توپچی ای که با توپ دشمن به شهادت رسید !
توپچی ای که با توپ دشمن به شهادت رسید !

در این نوشتار چکیده ای از اطلاعات شهدای فشارکی ارایه گردیده ، سپس زندگی نامه شهید محمد حسین غلامی فشارکی بیان گردیده است .
*
دکتر سید جواد هاشمی فشارکی

 

من تشنه لبم اب فراتم بدهید   راهی به سفینه النجاتم بدهید

ملتی که کمتر از دوسال از نظام وابسته و ظالم ستم شاهی رهاشده بودودرحال شکل گیری نظام مردم سالاری دینی بود؛ به یکباره با هجوم همه جانبه ارتش بعث عراق به نیابت از غرب وشرق و تمامی دشمنان انسانیت و اسلام واقع میشود.و مردمی ترین و مقدس ترین دفاع جبهه حق علیه باطل در سرتاسرکشور شکل میگیرد و در این راه عزیزترین افراد خون پاکشان را اهدا وکشور وانقلاب را بیمه و تضمین بخشیدند . اصفهان نقش بی بدیلی بخود میگیرد و دراین میان اقوام فشارکی نقش برجسته وممتازی داشتند.

شهدای فشارکی

اقوام فشارکی‌ها ، شامل تمامی اقوام نسبی و سببی وصلت‌های درجه یک صورت گرفته را شامل می‌شود، که از میان جامعه فشارکی‌ها ، تعداد ۶۹ نفر تاکنون به شهادت رسیده اند و تقدیم اسلام وانقلاب شده اند.

شهدای والامقام فشارکی ، به ترتیب الفبا دارای این نام خانوادگی‌ها می‌باشند : اثنی‌عشری – احمدی فشارکی – اشجع – آقاجانی فشارکی – باب الخانی – بورانی – جعفری فشارکی – حاج شریفی – حسینی فشارکی – خوشبخت – سلمانی فشارکی – سوریان – شمس – عظیمی اصفهانی – علیمرادی – غلامی فشارکی – محمدی فشارکی -مطلبی فشارکی-  هاشمی فشارکی

از این تعداد دو نفر خانم که مسن‌ترین و خردسالترین شهید هستند مادر بزرگ (شهیده فاطمه مطلبی فشارکی) و نوه ( طیبه مطلبی فشارکی)  بوده‌اند که بر اثر بمباران هوایی دشمن به اصفهان به‌ شهادت رسیده و مابقی جزء رزمندگان بوده‌اند.

همچنین یک شهید عزیز( حمیدرضا باب الخانی ) نیز از مدافعان حرم می باشد که در سوریه به شهادت رسید .

شهید محمد حسین در آمار شهدای فشارکی ها

شهدای متولد سال ۱۳۴۵: شش شهید بوده اند : شهید امیر(حسین)آقاجانی فشارکی ۰۹/۱۱/ ۱۳۴۵، شهید محمد حسین غلامی فشارکی ۵/۱۱/۱۳۴۵، شهید ابراهیم محمدی فشارکی ۵ /۰۱/ ۱۳۴۵، شهید جعفر جعفری فشارکی – قدم علی ۰۵/۰۶/۱۳۴۵ شهید محمد علی مطلبی فشارکی ۰۲/۰۱/ ۱۳۴۵، شهید نجف علی مطلبی فشارکی ۱۰/۰۱/۱۳۴۵

شهدای ۲۰ ساله فشارکی ها : ۴ شهید بوده است : شهید مرتضی احمدی فشارکی – شهید سید حسین حسینی – شهید محمد حسین غلامی فشارکی – شهید علی اکبر (حکمت الله) غلامی

سه شهید بنام فامیلی غلامی فشارکی شامل شهید علی اکبر( معروف به حکمت الله)غلامی فشارکی، شهید مرتضی غلامی فشارکی و این شهید عزیز می باشند .

در سال ۱۳۶۵ ، ۱۵ شهید فشارکی تقدیم انقلاب میشود ، که پس سال ۱۳۶۱ که ۱۹ شهید تقدیم گردیده بود ؛ رده دوم آمار شهدا را بخود اختصاص داده است .

تنها شهید بخاک سپرده شده در چهاردانگه این شهید می باشد و سایر شهدا در گلزار شهدای فشارک  در گلستان شهدای اصفهان ، در گلزار شهدای بهشت زهرای تهران ؛  حومه ورامین و دو شهید نیز بی مزار هستند ( شهید مفقود الاثر )

بیشترین فراوانی سال تولد شهدای فشارکی : متولدین سالهای ۱۳۳۸ الی ۱۳۴۶ ؛ ازجمله این شهید عزیز می باشند  ( همانها که امام خمینی در قیام ۱۵ خرداد فرموده بود: سربازان من در دامان مادرانشان هستند)

زندگی‌نامه شهید محمد حسین غلامی فشارکی

شهید محمد حسین غلامی فشارکی در بیست و پنجم دی ماه ۱۳۴۵ در چهار دانگه حسن آباد از توابع تهران در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان گشود. پدرش اقامحمد رضا شاغل در شرکت بود ومادرش صغری سوریان (عمه شهدای محسن و منصور سوریان) می باشد.

پس از پشت سر گذاشتن دوران طفولیت به کسب علم و دانش پرداخت و تا دوره دبیرستان با شور و نشاط به تحصیل ادامه داد. محمد حسین از همان کودکی به انجام فرائض دینی مقید بود. در سن ۸ سالگی نمازهای یومیه خویش را می‌خواند. و از سن ۱۳ سالگی با عشق و علاقه روزه می‌گرفت. یکی از خصوصیات اخلاقی آن بزرگوار در طول حیات مبارک ایشان حسن خلق محمد حسین بوده است. وی بعلت علاقه به خدمت انقلاب اسلامی به بسیج  ملحق شده و به فعالیت مشغول شد .

محمد حسین در سال ۱۳۶۱ به‌صورت داوطلبانه برای دفاع از مقدسات خود از طریق بسیج محل به جبهه‌های حق علیه باطل اعزام و در کردستان مشغول به خدمت بود. و پس از سه ماه به آغوش خانواده باز می‌گردد. و بار دیگر جهت گذراندن خدمت مقدس سربازی در سپاه ثبت نام نموده و برای آموزش به آموزشگاه توپخانه سپاه در شهر اصفهان ثبت نام می‌نماید. و در گردان  ۱۵ قائم (عج) گروه  ۶۳  تویخانه  خاتم الانبیا (ص) مشغول شد

و پس از فرا گرفتن فنون نظامی عازم جبهه‌های جنوب گردید و به شلیک توپخانه ای علیه مواضع دشمن فعالیت میکرد . پنج روز قبل از اینکه بیست سالگی اش کامل شود ، در بیستم دی ۱۳۶۵، در منطقه عملیاتی شلمچه توسط گلوله توپ دژخیمان بعثی در حالی‌که یکی از پاهایش قطع و تعدادی ترکش به بدنش اصابت نموده بود، به آرزوی دیرینه خویش که همان وصال معبود است، دست یافت. و به درجه رفیع شهادت نائل گردید.

پیکر مطهر وی ، پس از تشییع باشکوه در گلستان شهدای امامزاده عباس شهر چهاردانگه به خاک سپرده شد و محل زیارت عشاق گردید .

نه سال بعد پدر وی حاج محمدرضا غلامی فشارکی در ۵۲ سالگی در ۸ آبان ۱۳۷۴ مرحوم شده و در جوار پسر خویش آرمید و مزار پدر وپسر در مجاورت هم قرارگرفت .

وصیتی از شهید محمد حسین غلامی فشارکی

مادر عزیزم ! می‌دانم که دوری من برای شما سخت است، ولی شما اصلاً ناراحت نشوید. و من می‌دانم که شما بسیار صبور هستید.

سنگ نوشته مزار شهید محمد حسین غلامی فشارکی

من تشنه لبم ؛ اب فراتم بدهید        راهی به سفینه النجاتم (۱) بدهید

سخن پایانی

(۱)  براساس سفینه النجات منقوش بر سنگ نوشته شهید آخرین پیامبر الهی (ص) فرموده اند:  «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة»  به درستى که حسین(علیه السلام) مصباح هدایت و کشتى نجات است»(سفینة البحار، ج ۱، ص ۲۵۷ و بحارالانوار، ج ۳۶، ص ۲۰۵).

امام حسین(ع) چراغ هدایتی است که مسیر هدایت به صراط‌ مستقیم را روشن کردند و بر اساس این حدیث شرط هدایت به صراط‌المستقیم، مصباح الهدایی امام حسین(ع) و همچنین پیروی از ولی فقیه زمان و پرچمدار و امام امت در برابر طوفانهای غبار فتنه دشمنان خارجی و داخلی می باشد.