شهدای مدافع حرم اسوه‌های عصر ما هستند
شهدای مدافع حرم اسوه‌های عصر ما هستند

استان کرمان در دفاع از حرم اهل بیت (ع) ۴۶ شهید تقدیم کرده است شهدایی که اسوه‌های عصر ما هستند و باز خوانی زندگی آنها در روز بزرگداشت «شهدای مدافع حرم» می‌تواند تذکری برای همه ما باشد.

کرمان، امروز ۱۸ مرداد ماه مصادف با سالروز شهادت محسن حججی در سال ۱۳۹۶ است که بنا به تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی این روز به نام روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم نامگذاری شد تا به پاس این روز از فداکاری و رشادت‎های مدافعان حرم در شهدای آن در دفاع از حرم آل الله و حمایت از مردم جنگ زده کشورهای عراق و سوریه قدردانی شود.

استان کرمان مهد دلیر مردان دوران دفاع مقدس و دارای شش هزار و ۵۰۰ شهید گرانقدر این دوران است. این استان شهدای بزرگی همچون سیدالشهدای جبهه مقاومت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده محور مقاومت را در بطن خود پرورش داده است.

با اوج گرفتن حضور گروهک تروریستی داعش در سوریه و عراق، جوانان محور مقاومت برای حفاظت از حرم اهل بیت علیه السلام در این مناطق حضور پیدا کردند و در این راستا جمهوری اسلامی ایران شهدای بسیاری را تقدیم حفاظت از حرم ائمه معصومین علیه السلام کرد. جوانان و دلاور مردان دیار کریمان نیز در این نبرد نابرابر با حضور پر شور خود به دفاع از حرم اهل بیت علیه السلام پرداختند و در این راه ۴۶ شهید مدافع حرم را تقدیم کرده اند.


 شهید محمد جمالی اولین شهید مدافع حرم کرمان

سردار محمد جمالی پاقلعه اهل شهر بابک کرمان، زاده روستای پاقلعه، متولد سال ۱۳۴۲ است. با ورودش به ۱۶ سالگی، سال‌های دفاع مقدس هم آغاز شد. رفاقت و دوستی او با حاج قاسم از حضورشهید جمالی در لشکر ثارالله کرمان شروع‌ شده بود؛ اما ارتباط او و حاج قاسم با تمام شدن جنگ تحمیلی تمام نشد. هنگام دفن پیکر شهید جمالی، حاج قاسم خود به داخل قبر رفت اجازه نداد هیچ شخص دیگری وارد قبر شود انگار حرف‌های ناگفته‌ای داشت برای شهید جمالی. شهیدی که از ۱۶ سالگی تا ۵۰ سالگی به مدت ۳۴ سال در رکابش بود.

شهید محمد علی الله دادی

سردار محمدعلی الله‌دادی سال ۱۳۴۱ در روستای پاریز از توابع شهرستان سیرجان به دنیا آمد. با شروع انقلاب وارد نهادهای انقلابی شد و در سال ۱۳۶۲ برای خدمت به مناطق محروم به شهرستان کهنوج رفت.در دوران دفاع مقدس در لشکر ۴۱ لشکر ثارالله به عضویت در تیپ ادوات درآمد و پس از شهادت حاج مهدی زندی مسئولیت فرماندهی تیپ ادوات لشکر را برعهده گرفت.

جانشینی لشکر ۳۸ ذوالفقار نیروی زمینی، فرماندهی تیپ رمضان لشکر ۲۷ حضرت رسول (ص) و فرماندهی سپاه الغدیر یزد و… از دیگر مسئولیت‌های وی پس از دوران دفاع مقدس است. سردار شهیدمحمدعلی الله دادی روز یک شنبه ۲۸ دی ماه سال ۱۳۹۳ در حالی که برای بازدید از استان قُنیطره سوریه عازم این منطقه بود مورد حمله بالگردهای توپدار رژیم صهیونیستی واقع شد و به همراه شش تن از همرزمانش که جزو اعضای حزب الله لبنان بودند، به شهادت رسید.

سپهبد شهید سلیمانی در اولین سالگرد شهادت در سال ۹۴ شهید الله دادی را الگوی کامل از اخلاق و ادب بیان کرده و گفته بود: ولایت‌مداری و دینداری عملی شهید الله‌دادی از او یک اسوه تمام عیار ساخته است، وی کسی است که مقامات مادی دنیا هیچ‌گاه در قلب او اثر نکرد و آن عزیز را از پیمودن مسیری که بیش از ۳۰ سال در پی آن بود یعنی شهادت فی سبیل الله باز نداشت.

تنها روحانی شهید مدافع حرم استان کرمان

سعید بیاضی زاده تنها روحانی شهید مدافع حرم استان کرمان است. او متولد سال ۱۳۷۳ و در یازدهم محرم سال ۱۳۹۵  به درجه رفیع شهادت نائل آمد. خواهر شهید بیاضی زاده در خصوص خصوصیات شخصیتی برادر شهید خود اینگونه می گوید: سعید نه تنها با خانواده بلکه با همه بسیار مهربان و دلسوز بود و علاقمند بود که هر کار که از دستش بر می آید برای اطرافیان انجام دهد. با اینکه طلبه بود اما اینگونه نبود که رفتار خشکی داشته باشد و هر جا که می نشست با هر قشری از خانواده مانند قبل از طلبگی برخورد می کرد؛ بسیار شوخ بود و از کارهای خودش تعریف می کرد.

وی بیان می کند: هر کاری را که انجام می داد دوست داشت که پدر و مادرم راضی باشند و حتی سوریه رفتنش به این صورت بود؛ می گفت تنها کاری که اذن پدر و مادر نمی خواهد جهاد است، اما من می خواهم که پدر و مادرم راضی باشند و با آیات قرآن و روایات به گونه ای قانعشان کرده بود که زمانی می خواست برود والدینم واقعا راضی بودند.

شهیدی که به عشق دفاع از حرم زبان افغانی آموخت

حامد بافنده سال ۱۳۶۶ متولد شد. وی از کودکی عاشق مداحی و تلاوت قرآن بود و از سن پنج سالگی مداحی و قرائت قرآن به سبک مرحوم «عبد‌الباسط» را تمرین می‌کرد. این شهید مدافع حرم زندگی را در کنار حرم رضوی آغاز و تا ۲۰ سالگی در مشهد زندگی کرد؛ خیلی زود مراحل زندگی‌اش را پشت سر گذاشت و وارد بازار کار شد و از ۱۸ سالگی برای ازدواج اقدام کرد.

او برای تشکیل خانواده به استان کرمان سفر کرد. شغلش حسابداری بود و همسرش هم نیز کارمند دولت بود و از لحاظ مالی هم چیزی کم نداشتند، در همین حال بود که خدا به آنها یک فرزند دختر به‌نام «فاطمه» عطا کرد.وی برای اینکه به سوریه برود به آموختن زبان افغانستانی پرداخت و با لشکر فاطمیون عازم سوریه شد که سرانجام سوم اردیبهشت‌ماه ۹۶ مصادف با روز شهادت اربابش امام موسی کاظم (ع) به شهادت رسید.

شهید حسین بادپا

حسین بادپا به تاریخ ۱۵ اردیبهشت سال ۱۳۴۸ و در خانواده ای مذهبی اهل شهر رفسنجان از توابع استان کرمان به دنیا آمد. این شهید بزرگوار از افراد بسیار زحمتکش و مخلص لشکر ۴۱ ثارالله بود که بارها مجروح شد و در نهایت با از دست دادن یکی از چشمانش به عنوان جانباز ۷۰ درصد دفاع مقدس شناخته شد ولی با این وجود پس از جنگ هم از پا ننشست و در ماموریت‌های جنوب‌شرق لشکر ۴۱ ثارالله در مبارزه با عناصر ضد انقلاب و اشرار در سال ۷۰ پیشتاز نبرد بود.

با آغاز درگیری های بین نیروهای مقاومت و تکفیری ها در سوریه حاج حسین هم به عنوان نیروی مستشاری و به صورت داوطلبانه عازم شامات شد اما به خاطر روحیه ای که داشت هیچگاه از درگیری ها فاصله نگرفت و در این مسیر بارها هم با مجروحیت به ایران بازگشت اما هر بار بدون این که منتظر بهبودی کامل بماند به سوریه برگشت تا کار ناتمامش را تمام کند.

حاج‌ قاسم سلیمانی در یک تعبیر زیبا از شهید بادپا او را با شهید یوسف‌الهی مقایسه کرده و می‌گوید: محاسن سپیدکرده‌ها که از نسل مجاهدان و در عطش دوستان شهید و در خوف پایان زندگی به سر می‌برند، امیدواریم خداوند بر این خوف بیفزاید، زیرا اگر خائف از عمرمان شویم، همه چیز درست می‌شود. مشکل جایی است که غافل از عمر می‌شویم، اگر خائف شدیم، غافل نمی‌شویم. حسین بادپا که با اصرار خودش را به قافله رساند، چه بسا از قافله جلو زد و نه تنها توانست کلام غیبی شهید یوسف‌الهی را در پیشگاه خداوند به اراده دیگری از خداوند تبدیل کند، چه بسا از شهید یوسف‌الهی پیشی گرفت.

انتهای پیام/