در یک سال و نیم گذشته از حقوق حدود دو نیم میلیون تومان پرداختی ماهیانه معیشتی ایثارگران معسر آن را به حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رساندیم؛ هر چند در این شرایط اقتصادی عددی نیست ولی ظرف یک سال نزدیک به سه برابر کردن…
عضو کمیسیون عمران مجلس خواستار اصلاح آییننامهی پرداخت فوقالعاده مناطق جنگی از سوی ستاد کل نیروهای مسلح شد.
مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استفساریه ماده ۱۱۲ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه در خصوص پرداخت فوق العادهی مناطق جنگی به کارمندان و بازنشستگان ساکن در مناطق مرزی اظهار داشت: دو موضوع در هفتهی گذشته اتفاق افتاد که یکی این بحث بود که به نوعی حکمی که توسط یکی از شعب دیوان عدالت اداری صادر شده بود که خلاف قانون مصرح مجلس در برنامه ششم و قوانین ایثارگری در بحث مناطق جنگی در ماده ۱۱۲ بود.
عضو سابق هیئت رئیسه مجلس یازدهم با اشاره به این موضوع که تهیه و ارائه استفساریه با مجلس شورای و نه با دولت است خاطرنشان کرد: متاسفانه در این شرایط و وضعیت بد اقتصادی که مردم، کارمندان، کارگران، بازنشستگان دچار مشکل هستند این یک مقدار کم لطفی است که ما بیاییم یک عدد ناچیز را که متعلق به مناطق جنگی و به ایثارگران پرداخت می شد را لغو بکنیم. به نظرم یک مقداری بیتدبیری است. خوشبختانه دو فوریت آن در هفته گذشته با پیشنهادی که دادیم و من هم جزو طراحان بودم در صحن علنی مصوب شد تا فوق العاده مناطق جنگی پرداخت شود.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان تاکید کرد: انتظار ما این است که بعد از نزدیک به دو سال از این مصوبه در بحث موظفی ها و کسانی که در مناطق عملیاتی و جنگی هستند ستاد کل نیروهای مسلح آیین نامه آن را اصلاح کند؛ هر چند که ما در بحث موظفی و غیر موظفی ها پیگیری هایی را انجام دادیم و قول هایی را از ستاد کل گرفتیه ایم. اگر چه انتظار داریم ستاد کل هر چه زودتر این موضوع را به جهت حمایت از رزمندگان و ایثارگران و فرزندان آنها هر چه سریعتر انجام دهد.
این در حالی است که ولی اسماعیلی نماینده مردم اردبیل در مجلس یازدهم تصریح کرد: طرح دو فوریتی استفساریه ماده ۱۱۲ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه از موضوعاتی بود که در نشست روز یکشنبه ۲۴ مهر ماه کمیسیون اجتماعی مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به این نکته اشاره داشت که آیا این قانون مشمول مناطق عملیاتی که توسط ستاد کل نیروهای مسلح مشخص شده نیز میشود که پاسخ کمیسیون آری بود. همچنین در مورد رای دیوان عدالت به ابطال ۵ درصد فوقالعاده مزایا قرار شد نه تنها قطع نشود بلکه باید تا پایان زمان اجرای قانون برنامه ششم توسعه تداوم یابد.
نماینده دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اصلاح لایحه افزایش حقوق و متناسب سازی حقوق کارمندان و بازنشستگان کشوری متذکر شد: اگر به گذشته این افزایش حقوق مراجعه کنید ملاحظه خواهید کرد که در اسفند ماه سال گذشته من جزو نمایندگانی بودم که به نواقص لایحه اعتراض کردیم و خواستار افزایش حقوق ها تا ۱۰ درصد شدیم و گفتیم این افزایش بر اساس متن صریح برنامه ششم که گفته است بر اساس تورم باشد باید صورت بگیرد اما متاسفانه به حرف ما توجهی نشد.
نماینده مردم اهواز، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هر چند در این مصوبه در صحن علنی هم برای رزمندگان معسر، هم برای جانبازان و هم برای ایثارگرانی که شغلی ندارند پیشنهاداتی را ارائه دادیم و خوشبختانه مصوب شد تا بلکه بتواند کمکی شود به این اقشار ضعیف که جوانی و سلامتشان را برای این نظام گذاشتند باشد. اگر چه ما در عین اینکه شرمنده آنها و بازنشسته ها هستیم ولی ما در یک سال و نیم گذشته از حقوق حدود دو نیم میلیون تومان پرداختی ماهیانه معیشتی ایثارگران معسر آن را به حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رساندیم؛ هر چند در این شرایط اقتصادی عددی نیست ولی ظرف یک سال نزدیک به سه برابر کردن این مبلغ خودش قابل توجه است. دولت هم در برنامه هفتم و هم در بودجه ۱۴۰۲ باید به مجلس کمک کند که این مبلغ افزایش بیشتری پیدا کند.