رونق «سینمای دفاع مقدس» توجه به وحدت ملی است
رونق «سینمای دفاع مقدس» توجه به وحدت ملی است

سیاست‌گذاری درست در عرصه سینمای دفاع مقدس با ایجاد زمینه برای تولید آثار فاخر با محوریت شهدا و فرماندهان شاخص، بسترسازی برای ایجاد وحدت ملی است.

بی‌شک هشت سال دفاع مقدس را باید درخشان‌ترین سال‌هایی از تاریخ ایران تلقی کرد که در اوج وحدت آحاد ملت ایران سپری شد. سال‌هایی که مردان و زنان از گروه‌ها و طبقات مختلف اجتماعی و از اقوام و فرهنگ و حتی ادیان در کنار همدیگر برای یک هدف مشترک یعنی دفاع از ایران اسلامی و تمامیت ارضی کنار هم ایستادند.

دوره جدید فعالیت سازمان سینمایی با رویکرد توجه به شخصیت‌ها و فرماندهان دفاع مقدس را می‌توان توجه به ظرفیت مهم ملی در راستای تاکید بر مولفه‌های اتحادآفرین دانست؛ توجه به شخصیت‌ها و فرماندهان از استان‌ها و اقوام و فرهنگ‌های مختلف که مورد احترام تمام مردم ایران می‌باشند به‌نوعی توجه و تاکید به وحدت ملی است.

رونق «سینمای دفاع مقدس» توجه به وحدت ملی است

چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر امسال را در زمینه سینمای ملی دفاع مقدس را باید یک سال پُربار و شگفتی‌ساز دانست؛ سالی که قرار است فیلم‌های «غریب» با محوریت سردار شهید محمد بروجردی به کارگردانی محمدحسین لطیفی، فیلم «سرهنگ ثریا» به تهیه‌کنندگی جلیل شعبانی و کارگردانی لیلی عاج، پرتره شهیدان شهید مهدی زین‌الدین به‌کارگردانی مهدی شاه‌محمدی و اثری با موضوع زندگی شهید علی هاشمی به تهیه کنندگی محمدرضا تخت‌کشان، فیلم «ارس» به‌کارگردانی برادران ارک و تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح، فیلمی درباره شهدای غواص به کارگرانی مژگان بیات، پروژه سینمایی شهید شیرودی به‌ کارگردانی اردلان عاشوری و تهیه‌کنندگی حبیب والی‌نژاد، فیلم سینمایی «پالایشگاه» به‌کارگردانی مهرداد خوشبخت، فیلم «مؤمن» با موضوع زندگی شهید همدانی، «اتاقک گلی» به‌کارگردانی محمدعلی عسگری و تهیه‌کنندگی داوود صبور، «سووشون» اثری ضداستعماری،

اولین فیلمی که به‌طور رسمی خبر ساخت آن به‌طور رسمی از سوی سازمان هنری و رسانه‌ای اوج منتشر شد، فیلم «غریب» با موضوع زندگی شهید بروجردی بود، فیلمی که محمدحسین لطیفی آن را کارگردانی می‌کند و حامد عنقا تهیه‌کننده آن است. این فیلم در زمان حاضر مراحل تولید را سپری می‌کند.

اما فیلم دیگری توسط این نهاد فرهنگی ـ هنری و انقلابی در حال ساخت است که نام فعلی آن «سرهنگ ثریا» است، فیلمی به تهیه‌کنندگی جلیل شعبانی و کارگردانی لیلی عاج. موضوع فیلم، اما از آن ماجرا‌های جالب و دراماتیک درباره منافقین است، فیلمی که ما را به پادگان اشرف می‌برد و ماجرا از یک ملاقات شروع می‌شود. نکته مهم دیگر فیلم نزدیک بودن آن به زمان معاصر است. این فیلم در مرحله پیش تولید به‌سر می‌برد.

به‌جز این دو فیلم، پرتره دو شهید بزرگ دفاع مقدس دیگر نیز توسط سازمان اوج در حال ساخت است، یکی شهید مهدی زین‌الدین که به‌کارگردانی مهدی شاه‌محمدی در مراحل پیش تولید به‌سر می‌برد و دیگری فیلمی با موضوع زندگی شهید علی هاشمی که محمدرضا تخت‌کشان تهیه‌کنندگی آن را به‌عهده دارد. این‌طور که پیگیری‌های ما نشان می‌دهد زندگی شهید ابراهیم همت نیز تا آخر سال قرار است کلید بخورد.

رونق «سینمای دفاع مقدس» توجه به وحدت ملی است

اما یکی از اتفاقات مهمی که در فضای دفاع مقدس در سال‌های اخیر رخ داد، تشییع پیکر شهدای غواص است که موجی از عشق و شور را داخل شهر‌های کشور آورد. در این چند سال زمزمه‌هایی برای ساخت فیلمی درباره شهدای غواص شنیده می‌شد، اما این‌بار این زمزمه‌ها به واقعیت تبدیل شده است و فیلمی دراین‌باره با حمایت بنیاد سینمایی فارابی ساخته شده است، فیلمی که مژگان بیات آن را کارگردانی می‌کند و بازیگرانی، چون فاطمه معتمدآریا و پژمان بازغی در آن بازی می‌کنند. این فیلم در شهرک سینمایی دفاع مقدس فیلمبرداری می‌شود، مجید انتظامی موسیقی آن را می‌سازد و کیانوش عیاری تدوین آن را به‌عهده دارد.

این‌طور که از گوشه‌وکنار به گوش رسیده بود بنیاد سینمایی فارابی مشغول تدارک فیلم «دومین روز پائیز» با موضوع شهید شیرودی به‌کارگردانی اردلان عاشوری و تهیه‌کنندگی حبیب والی‌نژاد است که گویا به‌خاطر انتخاب بازیگر فعلاً متوقف است.

اما با فرض تولید این فیلم، سینمایی «پالایشگاه» به‌کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیه‌کنندگی سعید سعدی سومین فیلمی است که توسط بنیاد سینمایی فارابی در حال ساخت است، فیلمی با موضوع دفاع از پالایشگاه در زمان حصر شهر آبادان.

سینمایی «پالایشگاه» به‌کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیه‌کنندگی سعید سعدی، فیلم «مؤمن» با موضوع زندگی شهید همدانی نیز توسط هادی مقدم‌دوست

فیلم «مؤمن» با موضوع زندگی شهید همدانی نیز توسط هادی مقدم‌دوست در مرحله نگارش فیلمنامه است که این اثر نیز با همکاری بنیاد سینمایی فارابی تولید می‌شود.

رونق «سینمای دفاع مقدس» توجه به وحدت ملی است

روایت فتح، ۲ فیلم دفاع مقدس و ملی و ۳ فیلم درام با لایه‌های ضداستعماری، دفاع مقدس و فرزندآوری.

اما انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، همان‌طور که پیش‌تر در گزارشی گفتیم، فیلم «ارس» به‌کارگردانی برادران ارک و تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح را در دست دارد که این روز‌ها مراحل پیش‌تولید خود را می‌گذراند. اما فیلم دیگری که در حال تولید است، «اتاقک گلی» به‌کارگردانی محمدعلی عسگری و تهیه‌کنندگی داوود صبور است، فیلمی درباره نجات یک دختر کرد از دست منافقان توسط بچه‌های لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص). نکته جالب توجه این فیلم این است که تهیه‌کننده این فیلم خود یکی از رزمنده‌هایی است که برای نجات این دختر همراه دیگر همرزمانش وارد این عملیات می‌شود.

این فیلم با همراهی باغ‌موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و بنیاد شهید در حال ساخته شدن است.

اما انجمن سینمای انقلاب در تولید سه اثر درام نیز همکاری دارد؛ اولی تولید فیلم سینمایی «سووشون» که نسخه سینمایی سریال خانم نرگس آبیار و تهیه‌کنندگی همسر وی، محمدرضا قاسمی است. «سووشون» نام رمانی از مرحومه سیمین دانشور همسر مرحوم جلال آل‌احمد است، که رگه‌های ضداستعماری دارد. نسخه سینمایی این اثر در حال تولید است.

فیلم دوم با عنوان «دست تنها» به‌کارگردانی امیرحسین ثقفی است که موضوع بوکسوری را روایت می‌کند که در مسابقات ترکیه شکست می‌خورد، اما بعد از اتفاقاتی بار دیگر به صحنه بازمی‌گردد، فیلمی با فضای ملی و حماسی که ارجاعاتی به شخصیت شهید ابراهیم هادی دارد. این فیلم در مرحله پیش‌تولید قرار دارد.

فیلم آخری که توسط انجمن در مرحله پیش‌تولید است، با عنوان فعلی «پدر خوب» به‌کارگردانی رضا مقصودی در فضای خانوادگی است، فیلمی که به موضوع فرزندآوری پرداخته است. این فیلم در مرحله پیش‌تولید قرار دارد. به‌نظر می‌رسد که فیلم اتاقک گلی به‌همراه این سه درام اجتماعی بتوانند خود را به جشنواره فیلم فجر امسال برسانند.

انتهای پیام