یک آقازاده دهه هفتادی که حاج قاسم او را الگوی جوانان می‌دانست
یک آقازاده دهه هفتادی که حاج قاسم او را الگوی جوانان می‌دانست

تاریخ اولین آشنایی مردم کشورمان با چهره شهید جهاد مغنیه به تاریخ ۲۳ شهریور سال ۱۳۹۲ یعنی یک سال ۴ ماه پیش از شهادت او برمی‌گردد.

۵ سال پیش در آخرین روز‌های دی‌ماه، خبر شهادت دو نفر از نیرو‌های موثر جبهه مقاومت در سوریه به شدت در رسانه‌ها و افکار عمومی بازتاب پیدا کرد. در جریان حمله موشکی جنگنده‌های اسرائیلی به شهرک‌های مسکونی در قنیطره سوریه، «جهاد مغنیه» فرزند عماد مغنیه از فرماندهان اصلی حزب‌الله، سردار «محمدعلی الله‌دادی» از فرماندهان سپاه به همراه ۵ نفر دیگر به شهادت رسیدند.

جهاد

چند روز پس از این اقدام تروریستی، کانال ده تلویزیون رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که نظامیان این رژیم در هجوم به قنیطره، هدفی جز ترور یکی از فرماندهان حزب‌الله نداشته‌اند که مقصود از آن فرد مورد نظر نیز «جهاد مغنیه» بود.

در طول سال‌های جنگ داخلی سوریه، حزب‌الله توانست با کمک مستشاری ایران و سوریه، زیرساخت‌های جولان را به دست گیرد و پایگاه مهمی در آنجا دایر کند که مسئول اول این پایگاه، شهید جهاد مغنیه پسر شهید عماد مغنیه بود.

جهاد

شهید جهاد عماد مغنیه، در سال ۱۳۷۰ در طیربا لبنان در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش، عماد مغنیه، نام برادر شهیدش در مبارزه با صهیونیست‌ها را برای وی انتخاب کرد. او تحصیلات عالیه را در رشته مدیریت در دانشگاه آمریکایی بیروت ادامه داد.

جهاد همواره در کنار پدرش که از فرماندهان ارشد حزب‌الله لبنان بود حضور داشت و پس از شهادت پدرش، رابطه تنگاتنگی با سیدحسن نصرالله و سردار حاج قاسم سلیمانی داشت؛ به طوری‌که برخی از سید حسن نصرالله و سردار سلیمانی به عنوان پدران معنوی وی یاد می‌کنند. پدر جهاد، شهید عماد مغنیه معروف به حاج رضوان از فرماندهان ارشد حزب‌الله لبنان بود که در ۲۳ بهمن ۱۳۸۶ در انفجاری تروریستی در دمشق به شهادت رسید.

جهاد

تاریخ اولین آشنایی مردم کشورمان با چهره شهید جهاد مغنیه به روز ۲۳ شهریور سال ۱۳۹۲ یعنی یک سال و ۴ ماه پیش از شهادت او برمی‌گردد. زمانی که مراسم ختم والده سردار حاج قاسم سلیمانی در ستاد فرماندهی سپاه برگزار شده بود و عکاسان خبری ساعتی پس از اتمام این مراسم، چند عکس را از جوان خوش‌سیمایی که در پشت سر حاج قاسم سلیمانی قرار داشت، منتشر کردند.

جهاد

در این مراسم جهاد دقیقا پشت سر حاج قاسم سلیمانی ایستاده بود و به میهمانان خوش آمد می‌گفت. گاهی جهاد شانه‌های سردار را می‌بوسید و سردار هم هر چند دقیقه یک بار برمی‌گشت و با او صحبت می‌کرد. رابطه صمیمانه حاج قاسم و جهاد، او را در کانون توجهات عکاسان قرار داده بود. سردار هم گاه جهاد مغنیه را به بعضی از میهمانان معرفی می‌کرد و آن‌ها با لبخند او را در آغوش می‌کشیدند.

جهاد

بیشتر بخوانید:

دو روز پس از شهادت جهاد مغنیه در سوریه، پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، از دیدار جهاد مغنیه با رهبر معظم انقلاب اسلامی دو تصویر را منتشر کرد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ۲۸ بهمن ۱۳۸۶ در خصوص پدر جهاد مغنیه گفته بودند «همین شهدای برجسته‌ی دنیای اسلام، همین شهید عزیزی که به وسیله‌ی صهیونیست‌ها به شهادت رسید، این‌ها افتخار میکردند که بچه‌های امامند؛ خودشان را فرزند امام میدانستند. این شهید حاج عماد خودش را فرزند امام میدانست».

جهاد

جهاد

صفحه رسمی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در اولین سالگرد شهادت جهاد مغنیه، با انتشار پوستری، جمله جدیدی از سردار سلیمانی را به مناسبت سالگرد شهادت جهاد به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتشر کرد. جمله‌ای ۴ کاراکتری که در آن نوشته شده بود: «جهاد، الگوی جوانان عرب».

جهاد

سردار محمدعلی الله‌دادی نیز که در جریان حمله تروریستی موشکی رژیم صهیونیستی به شهرک‌های مسکونی در قنیطره سوریه به شهادت رسیده بود، در دوران دفاع مقدس جانشین و فرمانده تیپ ادوات لشکر ۴۱ ثارالله بود. سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در خصوص سردار الله‌دادی گفته بود: شهید الله‌دادی با وجود تمام مسئولیت‌های اجتماعی و نظامی که داشت هیچ‌گاه آلوده به شهرت‌طلبی نشد به گونه‌ای که اگر از مردم پاریز (شهر تولد شهید الله‌دادی) بپرسید که یک چهره مذهبی و اجتماعی معرفی کنند، بی‌تردید شهید الله‌دادی خواهد بود.

جهاد

پیکر شهید الله‌دادی در زمستان سال ۹۳ با دستان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در گلزار شهدای شهرستان پاریز به خاک سپرده شد.

 

جهاد

منبع : میزان